fbpx
Agilis transzformáció
A mai egyre jobban gyorsuló világunkban a projektek esetében a tervezés fázisában a megrendelő, még nem feltétlenül tudja az igényeket teljes mértékben meghatározni, emiatt sürgető lett egy olyan módszertan megjelenése, ami képes gyorsan reagálni a piaci változásokra. Ennek köszönhetően képes egy olyan terméket előállítani, ami a projekt végére is versenyképes marad.

Az agilitásról

Az idegen szavak szótára szerint az agilis kifejezés vállalkozó szellemű, élelmes, életrevalót, igyekvőt és szorgost jelent, ugyanígy a cégek életében gyors reagálást, rugalmasságot értik alatta.
Agilis szoftverfejlesztés

A szoftverfejlesztés esetében az agilis szemlélet kialakulását az „agilis kiáltványhoz” kötik, melyet 2001-ben 17 szoftverfejlesztő hozott létre, melynek célja volt a „vízesés” alapú IT projektek hiányosságainak kiküszöbölése, melyet a személyes kommunikáció növelésével és a változások rugalmas kezelésével, illetve a működő szoftver minél gyorsabb átadása által valósítanak meg. Az agilis megközelítés tehát már nem egy újkeletű dolog, de elterjedését a rohamosan fejlődő világunk egyre jobban erősíti. Minden vállalat számára egyre fontosabb lett, hogy a lehető leggyorsabban jelenjen meg a piacon, ugyanakkor az ügyfeleitől, illetve a piac felől érkező változásokat a lehető leggyorsabban beépítse.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/07/248.jpg
Agilis módszertani és szoftverfejlesztési tanácsadás
Módszertani tréningeket és felsővezetői támogatást nyújtunk, kollégáink megtervezik és közreműködnek az agilis IT infrastruktúra kialakításában.

Kapcsolódó tréningeink, termékeink

Transzformáció

Egy klasszikus szervezet transzformációja erőteljes folyamati és szervezeti újragondolást és kultúraváltást eredményez.
Spotify modell

Az agilis transzformáció egyik mintapéldájaként a Spotify zeneszolgáltatót emlegetik sokan. A „Spotify” modellnél témakörökre bontják a szoftvert és ehhez illeszkednek munkatársaik, nemcsak az IT, hanem a hozzájuk kapcsolódó üzleti területek is a módszertan szerint dolgoznak melyet sok nagy cég is mintaként követ. Nagyon fontos azt belátni, hogy egy nehézkesen működő kevésbé hatékony szervezet esetében az agilitás önmagában még nem feltétlenül jelent megoldást, ahhoz, hogy sikeresen tudjon működni, sokkal nagyobb fegyelmet és transzparenciát igényel mint más módszertanok, illetve egyik nagyon fontos feltétele a megfelelő transzformációnak a vezetői elköteleződés a módszertan mellett.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/07/361.jpg
Általános Agile Scrum tréning
Az 1 napos elméleti és gyakorlati képzés során a résztvevők megismerkednek az agilis alapfogalmakkal, szerepkörökkel, ceremóniákkal és dokumentumokkal.

Várjuk megkeresésed!

Reisinger Gábor
Head of Sales Operations
Földházi Csaba
Director of Agile at Scale
Bujanovics Rudolf
Head of Business Development