fbpx
Agilis Kiáltvány
Az agilis transzformáció egy összetett folyamat, amely elsősorban szemléletmódbeli változást igényel, legyen szó vezetőkről vagy a cégnél dolgozó munkatársakról egyaránt. Az agilis kiáltvány (Agile Manifesto) olyan értékeket fogalmaz meg, amelynek mentén könnyebben értelmezhető mindaz, amit agilis működésnek nevezünk.

A 4 nagy érték, ami különbséget tesz

Az agilisan működő vállalat a kiáltvány értékeinek követése által a szoftverfejlesztés hatékonyabb módját tárja fel saját tevékenysége és a másoknak nyújtott segítség útján.

Az agilis szemlélet előnyben részesít néhány dolgot más tényezőkkel szemben. Megkülönböztet működésbeli sajátosságokat, rámutat, mit kell tennie egy cégnek, ha agilis működést választ és aláveti magát egy ezzel kapcsolatos transzformációnak. Az egyént és a személyes kommunikációt értékesebbnek ítéli a módszertanoknál és az eszközöknél. A működő szoftver nagyobb érték, mint az átfogó dokumentációk megalkotása. A megrendelővel való együttműködés preferáltabb a szerződéshez való ragaszkodásnál, és a változás iránti készséget kiemelten kezeli, sokkal inkább hangsúlyozza, mint a tervek szolgálati követését. Fontos, hogy nem elveti, hisz vannak olyan tevékenységek, működési formák, körülmények, amikor nincs mód új dolgok kipróbálására, a bevált módszereket kell követni. Olyan ez, mint az emberi szervezetben a csontozat és az izomzat. A csontozat adja a stabilitást, az izomzat pedig a rugalmasságot. Mindkettőre szükség van, de más funkciót lát el egyik és másik.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/06/header03.png
Általános Agile Scrum tréning
Az 1 napos elméleti és gyakorlati képzés során a résztvevők megismerkednek az agilis alapfogalmakkal, szerepkörökkel, ceremóniákkal és dokumentumokkal.

Kapcsolódó tréningeink, termékeink

Agile vagy Waterfall?

így döntsük el, hogy szükségünk van-e az agilitásra, vagy a bevált módszerek segítenek a probléma megoldásában.
Középpontban a kommunikáció, transzparencia, változás

Amikor a probléma vagy a megoldás ismeretlen, amikor a túlélés és a változás a cél, amikor valamit mindenképpen meg kell oldani, mert fellépett a probléma, akkor ezen értékekhez érdemes fordulni: az egyén és személyes kommunikáció fontossága, a működő termék elsődlegessége, a megrendelővel való gyakori együttműködés, és a változás iránti hajlandóság felerősítése.  Amennyiben a cél a növekedés és a megerősödés, már bizonyított megoldásokkal rendelkezik a cég egy ismert probléma megoldására, amikor úgy általánosságban minden jól működik, elfogadott, hogy az ismert módszertanokkal és eszközökkel működjön a cég, hogy átfogó dokumentációk megalkotásával foglalkozzon, a tervek szolgálati követésével hangsúlyozza, és ragaszkodjon a szerződésben foglalt elvek betartásához. 

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/06/header02.png
Növeld csapataid hatékonyságát digitális környezetben
Csatllakozz közösségünkhöz és segítünk, hogy Te is a jövőálló modern digitális vállalatok közé tartozhass!

Várjuk megkeresésed!

Reisinger Gábor
Head of Sales Operations
Földházi Csaba
Director of Agile at Scale
Bujanovics Rudolf
Head of Business Development