fbpx

A digitális ügyfélkiszolgálás 5 építőkockája!

Milyen a jó ügyfélkiszolgálás? Gyors, minőségi, megbízható, olcsó. De ahogy az Epic Stories intrója is jelzi: mondani könnyű, megcsinálni nehéz. Most az utóbbihoz adunk segítséget: kigyűjtöttük azt az 5 alappillért, amire fel lehet építeni a tökéletes ügyfélkiszolgálás alapjait. Csatlakozz hozzánk, és számoljunk le a káosszal, hozzuk létre együtt a jövő megoldásait!  Milyen a jó ügyfélkiszolgálás? […]

Milyen a jó ügyfélkiszolgálás? Gyors, minőségi, megbízható, olcsó. De ahogy az Epic Stories intrója is jelzi: mondani könnyű, megcsinálni nehéz. Most az utóbbihoz adunk segítséget: kigyűjtöttük azt az 5 alappillért, amire fel lehet építeni a tökéletes ügyfélkiszolgálás alapjait. Csatlakozz hozzánk, és számoljunk le a káosszal, hozzuk létre együtt a jövő megoldásait! 

Milyen a jó ügyfélkiszolgálás?

  1. Agilitás

Tudjuk, már sokadszorra írunk az agilis működésről, de 20 éves tapasztalatunk egyszerűen azt mutatja, hogy az agilitás a minőségi ügyfélkiszolgálás kulcsa. Egy agilis cég, – mint az OTP vagy a Telekom – nem véletlenül vág bele a transzformációba: ők is meglátták azt, hogy szükség van a dinamikus megoldásokra és a piacon mindig felmerülő új kérdések gyors megválaszolására. Agilisnak lenni egyet jelent azzal, hogy legnagyobb vállalatot is egy startup cég legnagyobb előnyeivel vértezed fel. Gyors? Check!

  1. Az emberek fejlesztése

A KPMG CEO Outlook kimutatásában látszik, hogy a képességek fejlesztésébe fektetett összegek egyre csak nőnek. A vezetők nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy ne csak technológiai hátterük legyen, hanem olyan munkaerejük is, ami kulcsszerepet tud játszani a digitális ügyfélkiszolgálásban. Csányi Péterrel is ugyanerre a következtetésre jutottunk egy podcast beszélgetés során: a képesség lecserélte a rendszereket. Minőségi? Check! 

(Note: ebben tudunk segíteni -> SCRUM MASTER KÉPZÉS BANNER)

  1. DevOps

Marc Anderseen, a Netscape alapítójától hangzott el a híres mondat 2011-ben, miszerint a “szoftver felfalja a világot”. Ez ma már nem furcsa senki számára. Sőt, ezt 2017-ben a Microsoft CEO-ja, Satya Nadella  azzal fejelte meg, hogy “ma már minden cég szoftvercég”. Ez napjainkra már vitathatatlan, hisz minden cég fejleszt egy applikációt, egy digitális ökoszisztémát a szolgáltatásai mellé.

A DevOps egy, a szoftverszállítás modernizálására irányuló módszertan, amiben a fejlesztés (development) gyors ciklusokban zajlik, míg az üzemeltetés (operations) során a stabilitást és minőséget helyezi előtérbe a közös kultúra, folyamatok és technológia megteremtésével. Ez lesz az eszközöd a technológiai háttér kordában tartására. Megbízható? Check!

  1. Cloud native eszköztár

Már rég megjelent az igény arra, hogy bármit bárhonnan el tudjunk végezni, de az utóbbi időben ez kötelező elemmé vált. Ahhoz, hogy a fent említett eszközöket, módszertanokat, iránymutatásokat, a mai standard alapján tudjuk kivitelezni és elérhetővé tenni, fel kell költözni a felhőbe. Ahhoz, hogy ne ragadjunk meg egy csapatnál, fontos a skálázhatóság és egy összefüggő rendszer támogatása. Ráadásul ezek a megoldásokkönnyebben kivitelezhetőek, olcsóbbak és megfelelő bevezetéssel növelik a hatékonyságot is. Olcsó? Check?

  1. Profi digitális frontend

Kipipálhattuk a gyorsaságot, a minőséget, a megbízhatóságot és megkíméltük a pénztárcánkat is. Viszont van még egy fontos szempont, ami nem mindig kerül elő a meetingeken, pedig ez szinte alegfontosabb a mai ügyfeleknek: a platform, amivel érintkeznek. Ez az interface pedig sokkal több, mint egy weboldal. Egy megfelelően kiépített frontend ökoszisztéma nemcsak kényelmes és szép, de gyorsítja és interaktívabbá teszi az ügyfélélményt. Erről itt olvashatsz többet.

Nincs visszaút

Számos újszerű kihívás áll előttünk,  a jövő pedig még többet rejt. Ezekkel az építőkockákkal készítjük fel a céget és hidaljuk át a jelenlegi és távlati problémákat. Mikor fogj bele a jövőálló működés kiépítésébe? Ahogy a (már kicsit elcsépelt) kínai közmondás tartja: “Faültetéshez a legjobb időpont 20 éve volt. A második legjobb időpont viszont most van.” A tapasztalatunk pedig azt mutatja a nagyvállalati ügyfeleinknél, hogy a jövőálló céges kultúra mindig kapóra jön.

Ha végigolvastad blogcikkünket, akkor miért állnál meg itt? Hallgasd meg az Epic Stories epizódjait is, melyeket kifejezetten a tanulni és szórakozni vágyó vállalati vezetők problémáihoz igazítottunk, majd változatos és szórakoztató formába öntöttünk.