fbpx

6 módszer, ami segít egy ütőképes agilis csapat összeállításában

Mind tudjuk, hogy nincs egyetlen mágikus képlet a legkiválóbb csapat felépítéséhez. Minden csapat más és más, a csoportdinamika folyamatosan változik és a működést nagyban befolyásolja a csapat összetétele, a szervezeti kultúra és számtalan más tényező is, ugyanakkor az agilitás sokat segít a csapatok hatékonyságának növelésében.

Szeretnél egy ütőképes agilis csapatot? Belénk emberekbe kódolva van, hogy valami újat, jobbat alkossunk, mint mások, különösen akkor, ha vezetőként a csapatunk csak most kezd kialakulni.

Sajnos nincs sem varázslatos recept vagy titkos összetevő, sem pedig minden körülmények között működő gyakorlat, ami biztosítja hogy valóban tökéletes agilis csapattá válhassunk.

Mutatunk viszont 6 módszert, segíthet abban, hogy csapatunk még fantasztikusabb lehessen.

6 tipp egy agilis csapat felépítéséhez

Ne feledjük, a türelem kulcsfontosságú

Emlékeztessük magunkat, hogy időbe telik, amíg megértjük, hogyan működnek az embereink együtt, csapatban és beleszoknak az agilis működésbe. Az egyének bejárnak egy fejlődési utat, emberi értékeikben, szakmai kompetenciáikban az idő előrehaladtával változások történnek, melyek kihatással vannak a csapat fejlődésére is. Ezt a csapatfejlődést veszi górcső alá a Tuckman modell, mely 5 lépésben vizsgálja a csoporton belüli dinamikák változását, a tagok egymáshoz való viszonyát, az eredményességet és hatékonyságot befolyásoló tényezőket.  Az agilis csoportdinamika változásának folyamata természetesen nem kevés időt vesz igénybe. Éppen ezért fontos, hogy legyünk megértőek és türelmesek a csapatunk tagjaival és ne keseredjünk el egyből, ha a vártán lassabban jönnek az első eredmények.

Reagáljunk a változásokra

Az agilis transzformáció sokkal könnyebb lenne, ha egyszerűen mindent kőbe véshetnénk, és biztosak lehetnénk abban, hogy a dolgok örökké ugyanazok maradnak, igaz? De mint azt már korábban megtapasztalhattuk, ez sajnos nem így működik.

A változás elkerülhetetlen. Az agilis csapat kulcsfontosságú eleme az, hogy képes reagálni ezekre a változásokra, ahelyett, hogy mindig megpróbálnánk maradni az előző terv mellett. A legjobb csapatok folyamatosan újraértékelik prioritásaikat és ennek megfelelően megosztják erőforrásaikat.

Fókuszáljunk az eredményekre

Az agilis csapat szépsége az, hogy inkább az eredményekre összpontosít, ahelyett, hogy ragaszkodna a megszokott folyamatokhoz és eljárásokhoz.

Ha nagyobb hangsúlyt fektetünk az eredményekre, a csapatunk tagjai képeseknek érzik magukat fontos döntések meghozatalára, a problémák megoldására és innovatív megoldások kidolgozására, bármilyen készségük és szakértelmük felhasználásával.

Nem számít, hogy milyen típusú csapatban dolgozunk – mindenki szereti, ha megbecsülik és megbíznak benne, a készségeihez mérten kapjon feladatokat és döntési jogkört. 

Fontos, hogy lássuk a fától az erdőt

Mi a kulcsszó az „agilis csapat” kifejezésben? Azonnal arra következtetnénk, hogy az „agilis”, de valójában a „csapat” a lényeg.

Hagyományos csapatokban gyakran alakul ki egyfajta csőlátás, kizárólag az egyéni felelősségeire összpontosítva könnyedén belesüppednek a napi rutinba anélkül, hogy megkérdőjeleznék az addigi munkafolyamataikat. 

A sikerhez olyan környezetet kell kialakítani, amelyben mindenki felelős a termékért és nem csak az egyéni teljesítménye számít. Ez lehetővé teszi minden csapattag számára, hogy felismerje, hogy erőfeszítéseik hozzájárulnak a nagyobb eredmény eléréséhez, ugyanakkor megerősíti az egész csapatot abban, hogy a közös siker és kudarc is rajtuk áll.

A visszajelzések fontossága

Lássuk be, nem igazán számít, mennyire korszerűsítjük a folyamatainkat, vagy mennyire gyors a szoftvefejlesztés, ha valójában nem a megfelelő terméket készítjük el. Az egyetlen módja annak, hogy megtudjuk, jó úton haladunk-e, ha rendszeresen begyűjtjük a kollégáink és ügyfeleink visszajelzéseit.

A sikeres agilis csapatok olyan rendszerekkel és módszerekkel rendelkeznek, amelyek segítségével szoftvert a lehető leghamarabb eljuttathatják az ügyfelek számára, hogy korai visszajelzéseket gyűjtsenek be, és azok alapján alakítsák a a terméket az ügyfelek igényei alapján. 

Az ügyfelek visszajelzésein túl az agilis csapatoknál kiemelkedő a transzparens, rendszeres, átlátható kommunikáció. Nem söprik be a problémákat a szőnyeg alá. Teljesen őszintén és nyitottan viszonyulnak egymáshoz, és az esetleges hibákat vagy akadályokat a folyamatos tanulás és végső soron fejlődés lehetőségének tekintik. 

A bizalom fontosabb, mint gondolnánk

Sejthettük, hogy a bizalomnak valahol meg kell jelennie a listán, ugye? A bizalom az agilis csapatoknál alap fontosságú létkérdés. 

Az önszerveződő, agilis csapat minden tagjának bíznia kell abban, hogy a csapattagok tartják az alkuban foglaltakat, és megfelelő minőségben elvégzik a rájuk bízott feladatokat, akkor és ahogyan megígérték.

A fantasztikusan agilis csapat kialakítása nem csupán egy álom – megvalósítható, ha ezekre a pontokra kellő figyelmet fektetünk, és türelmesek maradunk. 

Még több szakmai tartalomra vágysz? Csatlakozz közösségünkhöz és rendszeresen megosztunk veled jó gyakorlatokat, eszközhasználati tippeket és trükköket küldünk neked, tájékoztatunk legújabb webinárjainkról, szakértői cikkeinkről, üzleti és fejlesztői podcastjeinkről és kedvezményes képzéseinkról.

CSATLAKOZOM