fbpx

5+ tipp az irodai visszatéréshez a világ vezető cégeitől

Bár a pandémiás időszak még korántsem ért véget, a vállalatok alkalmazkodtak az új normálishoz, részben újraindult az irodai élet. A hol enyhülő, hol szigorodó korlátozások mellett is megkezdődött az irodákba való fokozatos visszatérés.

A kötelező home office után, az irodai visszatérés is alapos tervezést igényel. De hogyan vágjunk bele vezetőként? Tanuljunk a világ vezető cégeitől, nézzük meg, hogyan készülnek fel a nagy amerikai tech vállalatok az irodai visszatérésre.

Nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, a Szilícium-völgyben nem állt meg az élet a COVID-19 okozta krízisnek köszönhetően, sem a totális távmunkára való átálláskor, sem pedig az irodai visszatérés során. Ez részben a kiforrott digitális technológiai háttérnek köszönhető, illetve annak, hogy a home office sem állt távol az amerikai cégóriások munkakultúrájától. Ettől függetlenül ugyanúgy ki kellett alakítaniuk egy működőképes szabályrendszert a változások kezelésére és nem kevés rugalmasságra, alkalmazkodóképességre volt szükségük.

 

Mivel Magyarországon korábban nem örvendett túl nagy népszerűségnek a home office, megdöbbentő lehet, hogy több nagyvállalat (például a Twitter) bejelentette, végleg szakít az irodai munkával és megadja a munkavállalóinak a lehetőséget, hogy akár soha többé ne kelljen bemenniük az irodába. A Google, Facebook és a Slack szintén nem tervez teljes körű visszatérést az irodába 2021-ig, legalábbis a korábbi “open office” környezetben. Döntésüket a legtöbben azzal indokolták, hogy az alkalmazottaik nagy része otthonról is ugyanazzal a hatékonysággal tudja elvégezni a feladatait, mintha az irodában töltenék munkaidejüket, hiszen bent is ugyanolyan transzparens, digitális rendszereken keresztül kommunikálnak és dolgoznak. A mégis korábbi újranyitást tervezők viszont szigorú szabályrendszert alakítottak ki a munkavállalók biztonsága érdekében.

A legtöbb technológiai óriás a munkaterek átalakításával, az asztalok ritkításával, fokozott fertőtlenítéssel, hőmérőzéssel, maszkokkal, kötelező teszteléssel és a külföldi utak szigorú szabályozásával lép fel a vírusveszély csökkentése érdekében. Nemrégiben kiszivárgott a Facebook visszatérési stratégiájának néhány részlete, egészen pontosan egy 10 pontos lista a legfontosabb korlátozó intézkedésekről és feltételekről, amelyek mentén megkezdődhet az élet fokozatos visszaterelése a rendes kerékvágásba. Lássuk milyen intézkedésekkel térnek vissza az új normálisba!

Az első és legfontosabb intézkedés, hogy korlátozzák az irodai létszámot, mindössze a dolgozók 25 százaléka lehet bent egy időben. A munkatársak különböző időbeosztásba kerülnek, így soha nem tartózkodik egyszerre túl sok ember az irodában. Módosítanak a beléptetésen, a kollégák hőmérséklet-ellenőrzésen esnek majd át és szabályozásra kerül a társas érintkezés is, korlátozzák a tárgyalásokat, megbeszéléseket és közös ebéd lehetőségeket is. A kollégák búcsút mondhatnak egy időre a céges konditermek, wellness részlegek használatának és a közös rendezvényeknek, csapatépítőknek is. Hasonló intézkedéseket tervez az Apple is, elsődlegesen a munkatársak elszeparálásával, fokozott higiéniai körülmények megteremtésével és hőmérsékletméréssel készült a cég az újranyitásra. Természetesen ők is több lépcsőben, fokozatosan térnek vissza kaliforniai főhadiszállásukra.

A Google világhírű irodája, ami leginkább egy felnőtteknek szóló Disney Landre hasonlít, szintén nem túl előnyös az irodai visszatérés szempontjából, hiszen közösségi terei, kávézói, sportpályái direkt úgy épültek fel, hogy összehozzák a kollégákat, támogassák az emberi kapcsolatépítést, folyamatos interakciókat.  A Google ezért kénytelen komolyan módosítani  a nagy nyitott tereken és munkaállomásokon, mielőtt visszatérnek a alkalmazottaik az irodai környezetbe. 

Az Amazon sincs egyszerű helyzetben ebből a szempontból, hiszen az évek alatt rengeteget invesztáltak a tökéletes, felhasználóbarát, ergonomikus és szórakoztató irodakomplexumaik megfelelő kialakításába. Vélhetőleg ők így nem fogják követni a Twitter példáját és előbb vagy utóbb teljesen visszaállnak majd az irodai munkavégzésre. A társaság tervei szerint azok, akik hatékonyan el tudják végezni munkájukat távolról, otthon maradhatnak akár októberig is, akik viszont kénytelenek bemenni, azok megkapják az irodai munkavégzéshez szükséges védőfelszerelést, arcmaszkot és kézfertőtlenítőt.

Sokan az irodába való eljutást is segítik, támogatják a kerékpárvásárlást vagy a benzinköltséget és a céges buszok is alacsonyabb kapacitással, de több járművel biztosítják a dolgozók biztonságos bejutását.

A nagyvállalatok többsége egyértelműen azon dolgozik, hogy előbb vagy utóbb visszacsalogassa dolgozói jelentős részét az irodába. Ez az iroda viszont már nem az az iroda, mint amihez korábban hozzászoktak, hiszen jelentős átalakításokat kell elvégezni a biztonságos munkakörnyezet kialakításához. Új trend, hogy az otthoni munkavégzés körülményeinek javítására is összpontosítanak, a Google például 1000 dolláros támogatást nyújtott minden munkavállalójának, amit egy ergonomikus, élhető otthoni munkaállomás kialakítására fordíthattak. 

Egy biztos: az utóbbi hónapokban drasztikus változások mennek végbe a vállalatok működésében, amelyek még a világméretű piaci szereplőket is komoly kihívások elé állítják. A legtöbb cég egy útkeresési folyamatban van a távmunka és irodai munkavégzés közötti optimális egyensúly megteremtését illetően, amihez nagyfokú rugalmasság, nyitottság és alkalmazkodóképességre van szükségük, mérettől és iparágtól függetlenül. Ha egy vállalat hosszú távú versenyképességre törekszik, akkor itt az ideje egy olyan csapatmunka és vállalati működés kialakításának, ami egy esetleges őszi második vírushullám esetén már nem érinti olyan érzékenyen a hétköznapokat. 

Még több szakmai tartalomra vágysz? Csatlakozz közösségünkhöz és rendszeresen megosztunk veled jó gyakorlatokat, eszközhasználati tippeket és trükköket küldünk neked, tájékoztatunk legújabb webinárjainkról, szakértői cikkeinkről, üzleti és fejlesztői podcastjeinkről és kedvezményes képzéseinkról.

CSATLAKOZOM